Tid för vandring

Denna höst har varit helt galen med mycket jobb, men oj så roliga jobb det varit!  Flera reportage är skrivna och kommer publiceras i Magasin Friluftsliv och Magasin Skärgårds kommande nummer. Alltid lika spännande att se dem i tryck! Håll utkik efter tidningarna under november.

Förutom detta så har jag grottat ner mig i det här med vandring, leder och hur man får Stockholms gröna kilar att bli tillgängliga för fler. Ett spännande uppdrag som jag antagit med glädje och förmodligen jobbat mer än vad jag var kontrakterad till…. Men vad gör det när en får jobba med något en brinner för?

Uppdraget har bestått i att samla tankar, idéer och förslag från föreningar och organisationer som verkar för aktivt liv ute i naturen. Hur gör vi de gröna kilarna mer tillgängliga? Nya vandringsleder, länkar mellan kilarna, ridleder, mtb-leder, mediationsleder, tillgänglighetsanpassa stigar för rullstolar, barnstigar med koordinationsutmanande hinderbanor…. Idéerna har varit många och så många engagerade personer jag fått träffa under den här projekt-tiden har bara gett mig mer energi!

fall-1432252_640

Nu på fredag är det deadline för första rapporten. Håll tummarna att politikerna gillar läsningen och tar beslut om en fortsättning.

img_20161030_120422

Äventyrshunden har självklart varit med under arbetet med att reka för nya vandringsleder i skogarna, ett jobb som han gör tassen upp för! Och för egen del är det fantastiskt skönt att ha haft tid att vandra i skogen på arbetstid. Det är vardagslyx!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s